Mızraklı Karantinaya Alın (Malı Mı?)

Fosseptiğin kokusunu bilmeyeniniz var mı? Neredeyse yoktur. Bir insanın değil, bir mahallenin fosseptiğe boğulduğunu düşünün, ilçenin ekonomisine yer veren tarihi ile Mızraklı Foseptik içinde yüzüyor. Oysa ne güzel ağırlamıştı seçim sürecinde Vekilleri, Muhtar Adaylarını, Belediye Başkan Adaylarını? Şimdi ne oldu, nerede bu memleketin hayırseverleri, Dernek Başkanları, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, şeyhleri kimse almıyor mu, bu burun direklerini kıran kokuyu? Algıda problem yaşar oldum. Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüz değil mi? Ya çocuklar; nasıl bakıyorsunuz onların yüzlerine hanımlar, beyler! Geleceğimiz b..k içinde yüzüyor gören duyan yok mu? Ya anneler, öğretmenler, mahallenin ileri gelenleri nasıl reva görüyorsunuz yıllardır bunu kendinize?
İnsanlar cezaları umursamıyor bile…
Mahalleliden bir
yakarış, “bir insan doğup büyüdüğü yaşadığı mahalleden utanır mı? Ben
utanıyorum. Derenin o pis, o lağım kokan havasını ciğerimize her çektiğimizde
biraz daha hastalandığımızı, biraz daha kanser olduğumuzu anlamayan ya da
anlamak istemeyen ve bu duruma sessiz kalan Mahallemizin güzel insanları adına
utanıyorum!
Her seçim döneminde dere ıslahı ya da
kanalizasyon sözü veren ve seçim bittikten sonra bizi umursamayan verdiği sözü
unutan görevlerinin sadece bayramlara, cenazelere ya da düzenlenen özel gecelere
katılmaktan ibaret olduğunu düşünen bizim duyarsız yerel yöneticilerimiz adına
utanıyorum! Mızraklı Mahallesi
kokuyor ve insanlar maalesef bu şekilde yaşamaya alıştı
ya a alıştırılmaya çalışılıyor. Bir önceki dönemin aynısını yaşıyoruz, şimdi
dereye pis suyunu bırakanlara ilk önce uyarı sonra ise ceza kesilmeye
çalışılıyor. Bu zaten çözümünün geçici olması yanı sıra daha önce denendi ve
başarılı olmadı. İnsanlar cezaları umursamıyor bile…
Bu durumun tek çözüm yolu sekiz yıldır yapılacak diye bize sözü verilen kanalizasyondur. Yerel yöneticilerin bu konuya bir çözüm üretmeleri gerekir çünkü insanların sağlığı tehlike altında ki yöneticiler halkın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmakla mükelleftir.
Çocuklarımız sağlıklı büyümedikten sonra yapmaya çalıştığınız o büyük Asrın Projeleri bizim için hiç bir anlam ifade edemeyecek. Her Şeyden Önce Sağlık diyoruz ya. Ne güzel bir söz değil mi ama kimin umurunda. Bir İnsan Yaşadığı Büyüdüğü Mahalleden Utanır Mı, Ben utanıyorum. Herkes Adına” İfadelerine yer verdiler.
Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı