" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

KÖYDE ŞENLİK VAR!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
KÖYDE ŞENLİK VAR!
801 views
22 Eylül 2022 - 9:10
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

ÇYDD’nin, 2012’den bu yana devam eden “Köyde Şenlik Var” Projesi ile kırsal alandaki insanların kent olanaklarından yararlanması hedefleniyor. ‘Çağdaş eğitim yolunda çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak’ ilkesi esas alınarak yürütülen proje ilçemizde Yeşilada Mahallesinde hayat buldu.  

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ekibi,  Türkiye’nin her köşesinde eğitimi, bilimi, kültürü ve çağdaşlığı arttırmayı hedefleyen dernek, uzun yıllardır çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

7’den 70’e Eğitim Verildi

Derneğin belki de en güzel projelerinden biri olan “Köyde Şenlik Var!” projesinde, köy okullarına dokunuluyor. Gelişmiş şehirlerdeki imkanlardan uzak kalan çocuklara, onların bakış açılarını genişletecek, yeni deneyimler kazandıracak, eğlenerek öğretecek atölyeler düzenleyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ekibi,  ailelere yönelik eğitimlerle de bu faydayı arttırıyorlar. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ekibi,  yüksek motivasyon ve misyonla çocuklara rol model olmayı hedefliyorlar. Aslında “Köyde Şenlik Var!” projesinin geçmişi Çağdaş Yaşamı Destekleme derneğinin kurulduğu yıllara kadar uzanmakta fakat o zamanlar ismi Köyde Şenlik Var olarak anılmaya başlanmamıştı. Sayın Türkan Saylan Hocamız her daim Türkiyenin dört bir tarafında kızların okuması için çabalamış ve bu sebeple çeşitli köy okullarını ziyaret etmiştir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ekibi çalışmaları hakkında gazetemiz AYNA’ya bilgi verirken, “bu sene Üsküdar Şubesi olarak Hatay’da gerçekleştirdiğimiz projemizde, hem öğrenciler tarafından hem de köy halkı tarafından olumlu tepkiler aldık. Yaptığımız çalışmalar için teşekkür ettiklerini, bu çalışmaların onlar için ne kadar faydalı olduğunu dile getirdiler. Çocuklar bizlere minik hatıralar hediye ettiler, veliler ve öğretmenler bizler için ikramlar hazırladı. Orada bulunuşumuz herkesçe mutluluk vericiydi.

Projemizi Hatay’da gerçekleştirmemizde Samandağ’da büyüyüp İstanbul’da okumaya gelen üniversite öğrencilerimizin payı çok büyük. Derneğimzide bu projenin gerçekleştiğini duyan Samandağlı öğrencilerimiz proje için o bölgenin uygun olacağını belirtti.

Projemizde birçok atölye ve eğitim düzenledik. Dans, yaratıcı drama ve koro atölyelerimizde çocuklar hem eğlendi hem de grupça koordine çalışma becerilerini geliştirdiler ve şenlik günümüzde oluşturdukları gösterileri başarıyla seyircilerimize sundular. Özgüvenleri oldukça olumlu yönde etkilendi ve tekrar sahneye çıkmak konusunda heyecanlı olduklarını dile getirdiler. Bunun yanı sıra sanat atölyemizde, taş boyama, kukla yapımı ve origami gibi çalışmalar yapan çocuklarımızın hayal güçleri ve el becerileri arttı. Resim yapmayı sevmediğini söyleyen çocuklar dahi bu atölyelerin en az birine katıldı ve başarılı çalışmalar ortaya koydu. Ayrıca, bilim atölyemizde ufuk açıcı deneyler yapan çocuklar eğlenerek öğrendi. Kodlamaca atölyemizde, mantık ve düşünme becerileri arttırılması hedeflenen çocukların hızlıca öğrendiği ve olumlu yanıtlar verdiği görüldü.

Ailelere yönelik eğitimlerimizde eksik görülen konular hakkında cevaplara ulaşabilmeleri, bilinçlenmeleri ve öğrenmeleri hedeflendi. Aile hukuku, ergenlik dönemi ve aile ilişkileri, aile bütçesi, güvenli gıda ve beslenme, otizim ve farkındalık gibi eğitimlerimize katılan veliler, merak ettiklerini sordu. Eğitimlerin sonunda onlar için faydalı olduğunu dile getirdiler” ifadelerine yer verdiler.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.