" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

ADD’DEN DAVET!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ADD’DEN DAVET!
553 views
26 Ekim 2022 - 11:41
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, ADD Genel Merkezi’nin basın açıklamasını basınla paylaştı.

ADD Genel Merkezi imzası taşıyan açıklamada, “Davet ediyoruz!

Cumhuriyetimiz’ in 100’üncü yılına, bu paha biçilmez emanetin coşkusunu ve mutluluğunu doyasıya yaşamanın yanında, ülkemizin ve ulusumuzun geleceği için ciddi kaygı duyduğumuz bir ortamda giriyoruz.

Uzun süredir demokrasinin olmazsa olmazı laiklik başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, sosyal hukuk devleti niteliği fiilen yok edilme ve devletimiz bir din devletine dönüştürülme tehdidiyle karşı karşıyadır.

Bütünüyle dışa bağımlı duruma getirilen ulusal ekonomi hızla borç bataklığında boğulmaya sürüklenmekte, ulusumuzun büyük çoğunluğu canını dişine takmış yoksulluk sınırının altında yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır.

Dayanılmaz ölçüde artan, artmaya da devam eden hayat pahalılığı yanında, sosyal yaşam mekânlarına getirilen sınırlamalar ve ölçüsüz yasaklar nedeniyle yurttaşlarımız evlerine kapanmaya zorlanmakta, baskı altında tutulan bir kaçı dışında hemen tamamı iktidar yandaşı durumuna getirilmiş TV kanallarının tartışma programı görünümlü sığ ve gerçek dışı siyasi propaganda bombardımanına maruz bırakılmakta ya da erdem ve etik yoksunu sözde eğlence programlarıyla baş başa kalmaktadır.

Laik ve bilimsel temelinden koparılmış eğitim sistem(sizliğ)inin kör çıkmazında çocuklarımız, dünya çocukları ile yarışabilecekleri bilgilerle donatılmadıkları çağ dışı bir öğretim süreci sonunda diplomaları ile sokağın çaresizliğine teslim edilmektedir

Ülkemizi bölme amaçlı bir emperyal plan uyarınca, Suriye, Irak, Afganistan ve daha birçok ülkeden bağımsızlığımızı, dil birliğimizi, ulusal kültürümüzü ve demografik yapımızı bozucu ölçülere varan düzensiz göçmenler aracılığı ile Türkiye hızla bir Ortadoğu ülkesi niteliğine bürünmektedir. Bu insanlar; bir yandan AB ülkelerine karşı bir tehdit unsuru olarak kullanılmakta, bir yandan da iktidarın oy deposu ve gerektiğinde militan gücü olarak değerlendirilmek üzere yoksul halkımızın sırtından beslenmekte, korunup kollanmaktadır.

Ülkemizi yaşanmaz duruma getiren bütün bu halk ve cumhuriyet karşıtı, demokrasi ve çağdaşlık düşmanı gelişmeler karşısında gençlerimizin geleceklerini yurt dışında aramak zorunda kalmaları, Türkiye’yi hiç hak etmediği karanlık yarınlara, her alanda ve anlamda yoksullaşarak yok olmaya sürüklemektedir.

Bu acı verici tabloyu tersine çevirmenin tek yolu; ATATÜRK CUMHURİYETİ’ ni bütün kurum ve kurallarıyla, günümüz koşullarının gerekleriyle daha da güçlendirerek YENİDEN kazanmak, aydınlık geleceğe taşımaktır.

Atatürkçü Düşünce Derneği bu inanç ve kararlılıkla, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Sanatçılar Girişimi’nin katılımıyla; ülkemizin seçkin sanatçıları, edebiyat ve düşün insanları, yurtsever basın mensupları ve her alandan aydınlarımızla birlikte bir BÜYÜK CUMHURİYET BULUŞMASI gerçekleştirme kararı almıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ nin de katkılarıyla 12 Kasım 2022 Cumartesi günü, saat 20.00’da İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu’nda yapacağımız bu Büyük Buluşma’ ya bütün yurttaşlarımızı davet ediyoruz.

30 Ekim 2022’den başlayarak 29 Ekim 2023’e kadar ve sonrasında da ülkemizin her köşesinde her yurttaşımıza çağdaş yaşamımızın temeli olan Laik Cumhuriyetimiz’ in değerlerini ve coşkusunu taşımayı görev biliyoruz.

Ulusumuzu bütün kurum ve bireyleriyle 100’üncü yılında Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.