Hatay’ın 2. Lig’deki tek kadın voleybol takımı, başarılı başlangıcına rağmen deplasman dönüşü yakıt ve kapasite kriziyle karşılaştı. Türkiye Voleybol 2. Ligi’nde mücadele eden ve ilk üç maçını kazanarak sezona fırtına gibi başlayan Hatay Arsav Ev Kadın Voleybol Takımı, maç dönüşü yolda kaldı. Konya deplasmanından dönerken araçlarının benzini biten sporcular, sorunu kendi ceplerinden para toplayarak çözmek zorunda kaldı.

Sporcular Kendi Parasını Harcadı
Konya’da Ereğli Sümerspor ile oynadıkları maçtan dönen Hatay ekibinin kullandığı, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen minibüsün yakıtı, dönüş yolunda bitti. Belediye yetkililerinin “yakıt desteği verilemeyeceği” yönündeki açıklaması üzerine, takım zor durumda kaldı. Şoför aracı durdurmak zorunda kalırken, sporcular kendi imkanlarıyla para toplayarak araca benzin aldı ve Hatay’a ancak bu şekilde ulaşabildi.
Minibüs Yetersiz Kaldı, Bir Sporcu Deplasmanda Yoktu
Takımın yaşadığı tek sorun yakıt krizi değildi. Deplasman öncesinde yaşanan bir diğer sıkıntı da araç kapasitesiydi. Takım başkanı ve antrenörü Mehmet Bekmez, tahsis edilen 18 kişilik minibüsün yetersiz olduğunu belirtti. 17 sporcu, teknik ekip ve yöneticilerle dolan minibüse, kafiledeki 19. kişinin binemediği ve deplasmana katılamadığı öğrenildi.
“Büyükşehir’e Teşekkür Ediyoruz, Ama Sorunlar Çözülmeli”
Yaşanan aksaklıklarla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Bekmez, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Mehmet Öntürk’e destekleri için teşekkür etti. Ancak bu sorunların çözülmesi gerektiğini de vurguladı: “Muhtemelen Sayın Başkanımızın bilgisi dışında gelişen bu durumla ilgili olarak, ilgili daire başkanları ve genel sekreter yardımcılarıyla yaptığımız görüşmelere rağmen herhangi bir iyileştirme sağlanamadı” dedi.
Bekmez, tahsis edilen aracın yetersiz kapasitesinden ve yakıt desteğinin yalnızca bir depo ile sınırlı kalmasından yakındı. Bu durumun, takımın tam kadro deplasmanlara katılamamasına yol açtığını söyledi. Bekmez, “Hatay’ın tek kadın voleybol takımı ve profesyonel liglerde mücadele eden tek kadın ekibi olarak; bu durumun yeniden değerlendirilmesini, kadın sporunun ve şehrimizi temsil eden takımımızın daha güçlü koşullarda desteklenmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
Sözlerini, bu sezon Hatay’a şampiyonluk kupasını getirmek için tüm güçleriyle mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek sonlandıran Bekmez, destekleri için Başkan Öntürk’e bir kez daha teşekkür etti.
Ümit Dadük Sağaltıcı