CHP Hatay İl Başkanlığı Adayı Dr. Çolakoğlu’ndan Samandağı ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay’da ilçe kongrelerinin ardından gözler, 22 Ekim Çarşamba günü yapılacak il kongresine çevrildi. İl başkanlığı için adaylığını açıklayan bir isim de uzman Dr. Ender Çolakoğlu oldu.

Adaylık duyurusu öncesinde Samandağ İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Çolakoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP’yi iktidara taşımak için omuz omuza çalıştığımız ve çalışacağımız tüm yol arkadaşlarımın desteğini bekliyorum” ifadelerini kullandı. Paylaşımında, “Kurtuluş yok tek başına / Ya hep beraber / Ya hiçbirimiz” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Partinin Önemli İsimleri Çolakoğlu’na Destek Verdi

Dr. Ender Çolakoğlu’nun adaylık açıklaması, partinin önde gelen isimlerinden de destek gördü. Eski İl Başkanı ve Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Çolakoğlu’na başarılar diledi. Mullaoğlu, Çolakoğlu’nun babası İbrahim Çolakoğlu’nun İskenderun İlçe Başkanlığı dönemindeki başarılarına atıfta bulunarak, Ender Çolakoğlu’nun dik duruşunu ve sözünün arkasında durma gibi özelliklerini övdü.
24.Dönem Hatay Milletvekili ve geçmiş dönem Samandağ Belediye Başkanı avukat Refik Eryılmaz da Çolakoğlu’na desteğini iletti. Eryılmaz, Çolakoğlu’nun adaylığının Hatay, Samandağ ve bölge için hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Dr. Ender Çolakoğlu Kimdir?
1966 yılında İskenderun’da doğan Dr. Ender Çolakoğlu, tıp eğitimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 1992 yılında İç Hastalıkları uzmanı olan Çolakoğlu, 1999-2009 yılları arasında İskenderun Devlet Hastanesi’nde görev yaptı. Özellikle Diyabetus Mellitus ve Hipertansiyon alanındaki çalışmalarıyla bilinen Dr. Çolakoğlu’nun yurt içi ve yurt dışında yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor.
Çolakoğlu: “Hatay’da Adaleti ve Eşitliği Sağlayacağız”
Samandağ’daki parti üyelerine hitaben yaptığı konuşmada Dr. Ender Çolakoğlu, CHP Hatay İl Başkanlığı adaylığına neden talip olduğunu açıkladı.
Çolakoğlu, partideki küskünlükleri ve kırgınlıkları bitirmek, Hatay’da adaleti ve eşitliği sağlamak için bu göreve geldiğini belirtti.
Çolakoğlu, konuşmasında Hatay’ın Türkiye genelindeki CHP’nin yakaladığı ivmenin gerisinde kaldığını, hatta büyükşehir belediyesinin kaybedildiği tek il olduğunu vurguladı. Bu başarısızlığın temelinde yanlış yönetim ve tabanı küstüren politikalar olduğunu dile getiren Çolakoğlu, “Biz yerelde iktidar olmak zorundayız. Genel Başkanımızın enerjisine yetişmek zorundayız. Hatay’da iktidarı alıp Türkiye’de iktidar olmak için Genel Başkanımızın ardında aynı dinamizmle, aynı enerjiyle koşturmak zorundayız” dedi.
Konuşmasının devamında adalet ve eşitlik kavramlarına değinen Çolakoğlu, bunu bir aile metaforuyla açıkladı. Bir ailede bile adaletin sağlanmadığı takdirde sevginin ve hoşgörünün yok olacağını belirterek, “Yöneticinin birinci yapması gereken şey, muhatap olduğu insanlar içinde adalet sağlamasıdır. Bu parti içerisinde adaleti, eşitliği sağlarsanız hoşgörüyü sağlarsınız” ifadelerini kullandı. Bu görevi akıl ve vicdanla yapacağına olan inancını dile getiren Çolakoğlu, “Hayatımda başaramayacağım hiçbir yola çıkmadım bugüne kadar” diyerek kararlılığını gösterdi.
Konuşmasını duygusal bir mesajla sonlandıran Çolakoğlu, “Bu partinin terbiyesini, kültürünü, ahlakını, tozunu yutmuş bir evladınızım” diyerek partililere olan bağlılığını vurguladı. Tüm partililere, savundukları ideolojileri önce yerelde sonra Türkiye’de iktidara getirmek için “kanımızın, terimizin son damlasına kadar” çalışacaklarını, bu amaçla eteğindeki tüm taşları dökeceğini söyledi ve konuşmasını alkışlarla tamamladı.
Gerçekleşen ziyarette ev sahibi CHP Samandağ İlçe Başkanı Maruf İlhan Dağ, 24.Dönem Hatay Milletvekili ve geçmiş dönem Samandağ Belediye Başkanı Avukat Refik Eryılmaz, Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, CHP Samandağ İlçe Yönetimi ve partililer katıldı.
Ümit Dadük Sağaltıcı