" width="160" height="600" />
" width="160" height="600" />

Samandağ Ayna Haber

BEKLENEN REKOLTE: 140 BİN TON PAMUK

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
BEKLENEN REKOLTE: 140 BİN TON PAMUK
3 views
03 Ekim 2025 - 13:50
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Hatay’da Bereketli Toprakların Hasat Sevincini Vali Masatlı Çiftçilerle Paylaştı

Hatay‘ın bereketli topraklarında pamuk hasadı başladı. Bu önemli tarımsal faaliyetin başlangıcında, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, pamuk tarlasında çiftçilerle bir araya gelerek hasat heyecanına ortak oldu.

Pamuğun sadece ekonomik bir ürün değil, aynı zamanda emek, dayanışma ve birlik anlamı taşıdığını vurgulayan Vali Masatlı, hasat döneminin tüm çiftçiler için hayırlı ve bereketli geçmesini diledi. Vali Masatlı, Hatay’ın pamuk üretiminde Türkiye genelinde 4. sırada yer aldığının altını çizdi.

Depreme Rağmen Tarımsal Üretim Kesintisiz Sürüyor

6 Şubat depremlerinin ve sonrasındaki zorlu sürecin tarımsal üretimi durdurmadığını belirten Vali Masatlı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen ihya, inşa ve imar çalışmalarının yanında tarım faaliyetlerimiz de güçlü şekilde sürüyor” ifadelerini kullandı.

Vali Masatlı, bu yıl il genelinde 1.530 çiftçiye 153 ton tohum desteği sağlandığını açıkladı. Verilere göre, 290 bin dekarlık alanda 140 bin ton pamuk rekoltesi beklentisi bulunuyor.

Hatay’daki çiftçiler, zorluklara rağmen devam eden bu bereketli hasatla hem ekonomiye hem de ülkenin tarımsal gücüne katkı sağlamanın gururunu yaşıyor.

E-Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.