: “Bu Evler İnsanlara Mezar mı Olacak?”

Deprem felaketinin ardından büyük umutlarla beklenen Samandağ 1. Etap TOKİ Konutları, teslim sürecinde tam bir skandala dönüştü. CHP Samandağ İlçe Başkan Yardımcısı Metin Yüksek, konutlardaki teknik kusurları ve can güvenliğini tehdit eden görüntüleri paylaşarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a sert sözlerle yüklendi.
Yollar Çöküyor, Duvarlar Su Kusuyor!
Paylaşılan görüntülerde, yolun hemen yanı başında meydana gelen ciddi çökmeler ve yarılan zeminler dikkat çekiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Metin Yüksek, bu durumun ba

“Sayın Murat Kurum; sayenizde hiçbir şey iyi olmadı, iyi de olmayacak! ‘Teslim ettik’ diye övündüğünüz o evlerin duvarlarından sular sızıyor. İnsanlar henüz içine yerleşmeden evleri rutubet ve su basmış durumda. Sizin ‘sağlam ve güvenli’ konut anlayışınız bu mu? İnsanların canı bu kadar ucuz mu?”
Denetimsizlik ve Kalitesiz İşçilik İddiası
Daha kullanılmadan yerle bir olan istinat duvarlarının ve yollardaki yarıkların, projedeki denetimsizliğin en somut kanıtı olduğunu belirten Yüksek, halkın sahipsiz olmadığını hatırlattı. Reklamlarla ve süslü cümlelerle bu gerçeğin örtülemeyeceğini belirterek, konutların mevcut halinin yönetim anlayışının bir “çöküşü” olduğunu savundu.
“Ya Kusursuz Teslim Edin Ya Da Cayma Hakkı Tanıyın!”
Mağdur olan vatandaşların hem taksit hem de aidat ödemek zorunda bırakıldığını ifade eden Metin Yüksek, çözüm için iki somut öneri sundu:
Kusursuz Teslimat: Evlerin tüm teknik eksiklikleri giderilmeli, zemin ve duvar güvenliği ivedilikle sağlanmalıdır.
Kesintisiz Cayma Hakkı: Sosyal konut projesi kapsamındaki vatandaşlara tercih hakkı tanınmalıdır. İsteyen vatandaş, koyduğu parayı hiçbir kesinti olmadan geri alabilmeli ve hakkından feragat edebilmelidir.

Yüksek, halkın mağduriyetine engel olunması ve bu cayma hakkının önündeki engellerin kaldırılması için yetkilileri göreve çağırdı.
Ümit Dadük Sağaltıcı




Tıbbiyeli Hikmet’in Ruhu 14 Mart’ta Yeniden Yankılandı: “Hiçbir Yere Gitmediler, Gitmezler!”
İSTİKLAL’İN SESİ, VATANIN MİRASI: ŞEHİTLER VE ANALAR
SAMANDAĞ’DA GURUR GÜNÜ
YASMİN’İN BALE HAYALİ İÇİN DEV MÜZAYEDE: BİR FIRÇA BİR UMUT!
BÖBREK SAĞLIĞI İÇİN KRİTİK UYARI
ORTAOKUL LABORATUVARINDA BİLİMSEL İNOVASYON! MARULDAN ŞAMPUAN ÜRETTİLER