: İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy Dualarla Anıldı
Samandağ’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen program, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Tekebaşı Maruf Cilli Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Samandağ Kaymakamı Sayın Emre Dündar, ilçe protokolü, eğitimciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Sanatla Başlayan Anma Programı

Programın açılışı öncesinde Kaymakam Emre Dündar; İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Erdem Yaşar ve okulun resim öğretmeni eşliğinde, öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan “Tezhibin Işığında İstiklal Marşı” konulu resim sergisini gezdi. Milli marşımızın ruhunu fırça darbeleriyle birleştiren sergi, protokol üyelerinden tam not aldı.
Sahnede Milli Ruh Şahlandı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın gür bir sesle okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi ve şiir dinletileri gerçekleştirildi.
Programın en dikkat çeken bölümleri ise öğrencilerin sahne performansı oldu:
Tiyatro Gösterisi: İstiklal Marşı’nın yazım ve kabul sürecini anlatan oyun büyük beğeni topladı.

Oratoryo: Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile İstiklal Marşı’nın harmanlandığı oratoryo izleyenleri duygulandırdı.
“Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın”

Müzik öğretmeni liderliğinde hazırlanan öğrencilerin sunduğu müzik dinletisiyle son bulan programın ardından, Mehmet Akif Ersoy’un o meşhur duası bir kez daha gönüllerde yankılandı: “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”
Ümit Dadük Sağaltıcı




İSTİKLAL’İN SESİ, VATANIN MİRASI: ŞEHİTLER VE ANALAR
YASMİN’İN BALE HAYALİ İÇİN DEV MÜZAYEDE: BİR FIRÇA BİR UMUT!
KARAÇAY MAHALLESİ’NE MODERN DOKU: ÇOK AMAÇLI SALONDA SONA YAKLAŞILDI!
BÖBREK SAĞLIĞI İÇİN KRİTİK UYARI
GELECEĞİN SESİNDEN EKOLOJİK UYARI: GENÇLERİN “GELECEK İÇİN MİKROFONU” DEVREDE!
ÇALIŞKAN: “BUGÜN EN ÇOK İSTİKLAL MARŞI’NIN RUHUNA İHTİYACIMIZ VAR”