" width="160" height="600" />
" width="160" height="600" />

Samandağ Ayna Haber

DMM: “MANİPÜLASYON YAPILIYOR”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
DMM: “MANİPÜLASYON YAPILIYOR”
9 views
26 Aralık 2025 - 17:54
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Hatay’da “panel” tartışması : ziyaret hazırlığı mı, rutin çalışma mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Aralık’taki Hatay ziyareti öncesinde enkaz alanlarının panellerle kapatılması, sosyal medyada “görüntü gizleme” iddialarını gündeme getirdi. İletişim Başkanlığı ise uygulamanın iş güvenliği ve çevre düzenlemesi amaçlı olduğunu duyurdu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Aralık tarihinde Hatay’a gerçekleştireceği ziyaret öncesinde, şehirdeki bazı enkaz ve çalışma alanlarının çevresinin panellerle kapatılması kamuoyunda geniş çaplı bir tartışma başlattı. Sosyal medya üzerinden yayılan görüntülerde, kapatma işlemlerinin ziyaret güzergâhı üzerinde yoğunlaştığı öne sürülürken, uygulamanın zamanlaması eleştiri oklarının hedefi oldu.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), artan tartışmalar üzerine resmi bir açıklama yayımladı. Paylaşımların “manipülasyon” içerdiğini belirten DMM, panellerin şu amaçlarla kurulduğunu vurguladı:

İş Güvenliği: Devam eden inşaat ve ihya çalışmalarında vatandaşların güvenliğini sağlamak.

Çevre Düzenlemesi: Görüntü ve çevre kirliliğini minimize etmek.

Rutin Uygulama: Modern şehircilik ve yeniden yapılandırma süreçlerinin standart bir parçası olması.

DMM, söz konusu çalışmaların ziyaretle ilişkilendirilerek bağlamından koparıldığını ve yanıltıcı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Kamuoyunda “Zamanlama” Sorusu

Resmi açıklamaya rağmen, Hataylı vatandaşlar ve sosyal medya kullanıcıları arasında tartışmalar dinmiş değil. Eleştirilerin odağında, depremin üzerinden geçen uzun süreye rağmen daha önce kapatılmayan alanların, tam da Cumhurbaşkanı’nın gelişiyle eş zamanlı olarak kapatılması yer alıyor.

Tartışılan temel noktalar:

İki Yıllık Bekleyiş: Bazı enkaz alanlarının iki yıldır açık olduğu hatırlatılarak, “Neden şimdi?” sorusu yöneltiliyor.

Güzergâh İddiası: Panellerin özellikle protokolün geçeceği güzergâhlara kurulduğu, bunun da “yıkımın boyutunu gizleme” amacı taşıdığı savunuluyor.

Hizmet Önceliği: Vatandaşlar, bu tür görsel düzenlemeler yerine kalıcı konut ve altyapı çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini dile getiriyor.

“Algı mı, Güvenlik mi?”

Siyasetin de gündemine girmesi beklenen bu durum, Hatay’daki yeniden inşa sürecinin sadece fiziksel değil, aynı zamanda iletişim boyutuyla da ne kadar hassas bir dengede ilerlediğini bir kez daha gösterdi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, vatandaşları gerçek dışı paylaşımlara itibar etmemeleri konusunda uyarırken; bölge halkı, uygulamanın ziyaret sonrası da devam edip etmeyeceğini merakla bekliyor.

Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.