" width="160" height="600" />
" width="160" height="600" />

Samandağ Ayna Haber

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
61 views
16 Ekim 2025 - 15:44
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TOKİ Projesi İçin Kamulaştırılan Arazilerde Gerginlik

6 Şubat depremlerinden sonra Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Kurtderesi Mahallesi’nde gergin anlar yaşandı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projeleri kapsamında acele kamulaştırılan arazilere iş makinalarının girmesi üzerine tepki gösteren iki depremzede, İlayda Çekiç ve Tuncay Yılmaz, gözaltına alındı.

Depremzedeler, tapulu arazilerinin kamulaştırılmasına karşı çıkarak hukuki yollardan itiraz etmeye devam ediyor. Aynı zamanda arazilerinde nöbet tutarak seslerini duyurmaya çalışan mahalle sakinleri, kamuoyuna destek çağrısında bulundu.

Depremzedelerin Arazilerine Giren Kepçelere Tepki

Samandağ’daki Kurtderesi Mahallesi’nde yaşayanlar, depremlerin ardından başlatılan TOKİ konut projeleri için arazilerinin kamulaştırılmasına karşı çıkıyor.

Tapulu mülklerine el konulmasını kabul etmeyen depremzedeler, arazilerinde başlattıkları nöbetle duruma tepki gösteriyor. Son olayda ise arazilerine giren kepçeleri durdurmaya çalışan İlayda Çekiç ve Tuncay Yılmaz’ın gözaltına alınmasıyla gerginlik tırmandı. Depremzedeler, hem hukuki süreçleri işletmeye hem de kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.

Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.