" width="160" height="600" />
" width="160" height="600" />

Samandağ Ayna Haber

Başkan Öntürk’ten “İş Beğenmemezlik” Çıkışı:

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Başkan Öntürk’ten “İş Beğenmemezlik” Çıkışı:
4 views
07 Ekim 2025 - 18:05
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

“12 BİN MÜRACAATIN 11 BİNİ ‘BELEDİYEDE ÇALIŞIRIM’ DEDİ”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, kentteki işsizlik sorununa yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunarak, sorunun kökeninde “iş beğenmemezliğin” yattığını öne sürdü. Başkan Öntürk, adeta isyan eder gibi dile getirdiği sözlerinde, iş arayan vatandaşların büyük bir çoğunluğunun sadece belediyede çalışmak istediğini belirtti.

HAKİM Verileriyle Acı Tabloyu Gözler Önüne Serdi

Başkan Öntürk, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Hatay Kariyer ve İstihdam Merkezi (HAKİM) üzerinden edindikleri verileri paylaşarak durumun ciddiyetini vurguladı. Öntürk’ün açıklamasına göre, merkeze bugüne kadar 12 bin kişi müracaat etti, ancak bu kişilerin 11 bini daha baştan, “Ben ancak belediyede iş olursa çalışırım, değilse çalışmam” şartını koştu.

Bu durumun, işsizlikten ziyade “iş beğenmemezlik” olduğunu ifade eden Öntürk, “Acı tabloyu size anlatayım; 12 bin kişi müracaat etmiş. Bunlardan 11 bini daha baştan diyor ki ‘Ben Belediye olursa çalışırım. Değilse çalışmam.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Kursiyerlerin Yarısı İşi Bıraktı

HAKİM projesi kapsamında meslek edindirme kursları düzenlediklerini ve kurs süresince asgari ücret maaşı ödediklerini hatırlatan Başkan Öntürk, bu alandaki deneyimlerini de paylaştı.

Başkan Öntürk, müracaat edenlerden geri kalan bin kişinin kurslara katılıp maaş aldığını ancak kursu bitiren bin kişiden 500’ünün daha sonra kaçtığını, yani işe yerleşmeyi kabul etmediğini söyledi. Öntürk, “Ancak 500 kişi çalışıyor. Durum bu yani. İnsanlar çalışmak istemiyor. Herkesin masa başı işi sevdası var” ifadelerini kullandı.

“Belediye İşsizliği Çözemez” Vurgusu

Belediyelerin işsizliği tek başına çözmesinin mümkün olmadığını belirten Mehmet Öntürk, bu konudaki beklentilerin gerçekçi olmadığını vurguladı. “Belediye veya Belediyeler işsizliği çözemez,” diyen Başkan Öntürk, belediyenin bütçesinin sınırlı olduğunu ve bütçenin tamamının dağıtılması durumunda bile sorunun çözülemeyeceğini, birilerinin iş alıp birilerinin alamayacağını dile getirdi.

Başkan Öntürk, bu meselenin yalnızca yerel yönetimlerin değil, tüm toplumun sorumluluğunda olduğunu belirterek, “Anne ve babalara burada görev düşüyor. Hepimiz birlikte çalışıp ülkeyi kalkındırmamız lazım. Başka türlü olmaz,” çağrısında bulundu.

Yatırımlar Göz Ardı Ediliyor Eleştirisi

Konuşmasının sonunda geçmişte ve halen devam eden iktidar çalışmaları hakkında da değerlendirme yapan Başkan Öntürk, Okullar, Hastaneler, Adliye Binaları, Toplu Ulaştırma gibi birçok yatırımın “bir eleman almaktan daha önemsiz” görüldüğünü belirterek sözlerini tamamladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi‘nin meslek edindirme kurslarına rağmen iş gücüne katılımda yaşanan bu isteksizliğin, kentteki istihdam politikaları açısından yeni yaklaşımlar gerektireceği düşünülüyor.

Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.