" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“HATALARI TEKRAR TEKRAR YAPMANIN BİR ANLAMI YOK”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
<strong>“HATALARI TEKRAR TEKRAR YAPMANIN BİR ANLAMI YOK”</strong>
160 views
12 Ocak 2023 - 18:49
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

geçimini sağladığı bir yeri yok edip konut haline dönüştürüyorsunuz. Biz buna karşıyız. Sosyal ve kültürel yapımız Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, “zeytinliklerimizin ve etrafındaki ormanlık arazinin yok edilmesini doğru bulmuyorum.”

Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, ilçemizde TOKİ’ye devredilen zeytinlik alanlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Kamacı, doğanın dengesinin bozulması yanı sıra 40 – 50 yıldır toprağını, suyunu taşıyarak zeytinlik tarımsal alana dönüştürmüş çiftçilerin mağdur olacağına işaret etti.

Ziraat Odası Başkanı Kamacı, “biz her ne kadar konuyu yeni öğrendiysek de, bu meselenin 3-4 aylık bir geçmişi olduğunu da öğrenmiş bulunuyoruz. Buradaki yerel yönetici ve parti başkanı olan arkadaşlarımızın bu konudan haberleri olmasına rağmen vatandaşlarımızı, orada yaşayan çiftçilerimizi bilgilendirmemiş durumda. Bizim de haberimizin olmasıyla birlikte çiftçilerimizle birlikte tepkimizi ortaya koyduk. Zira Samandağ ilçesine baktığımızda ve ya TOKİ’ ye baktığımızda il bazında alınan kararda bir sıkıntı olmuyor.

Fakat nüfus oranı düşük olan bizim gibi ilçelerde bu tür kararları alırken, ilçenin dinamiklerini muhtarları, STK’larını, kanaat önderlerini, yöneticilerini bir araya getirmek suretiyle fikri alınarak adım atılmalıydı. Böylesi çok daha iyi olurdu. Ben buradan kararı alan yöneticilerin iyi niyetinden şüphe etmiyorum. Ama Samandağ’ın sosyal ve kültürel yapısına baktığımızda TOKİ konutlarında ikamet edecek bir tane Samandağlının olabileceğine ihtimal vermiyorum.

Diğer taraftan bir yerde konut projesi diğer tarafta 40 -50 yıldır toprağını, suyunu taşıyarak zeytinlik tarımsal alana dönüştürmüş çiftçilerimiz söz konusu. Ayrıca yapılacak konutlarla doğanı bozulması söz konusu.

Zaten geçmişteki yerel yöneticilerin yaptığı yanlışlar yüzünden ilçemizde çarpık bir yapılaşma söz konusu. Daha önce tarımsal alanların imara açılmasıyla birlikte çok aşırı toprak kaybından dolayı pişmanlık yaşadığımızı siz de biliyorsunuz.  Dolayısıyla bu pişmanlığı ve bu hataları tekrar tekrar yapmanın bir anlamı yok’

Hizmet olarak gördüğünüz bir konu ilerleyen zamanlarda bir handikaba dönüşebiliyor. İlçede hala müteahhitler tarafından bina yapılmaya devam ediyorken, burada yüzlerce konut satılmamışken, kiralanmamışken bir konut deposu haline dönüşmenin, paramızı betona yatırmanın ne anlamı var?

Ayrıca bu işi öyle bir yere yapıyorsunuz ki, gelir getiren, çiftçilerimizin itibarı ile yerel halkın özellikle Samandağ, Defne, Arsuz gibi yerlerdeki vatandaşların o konutlarda oturmayacağı malum.

Oranın TOKİ alanı olacağını bilen, yani bu kararı alan insanlardan bahsediyoruz, iradeye yakın olan vatandaşlar gitmişler oradan tapulu mal satın almışlar. Önümüzdeki süreçte burası tarım alanından çıkacak, imara açılacağı bilgisini çok daha öncesinden alan insanlardan bahsediliyor.

Ecrimisil ödeyerek yıllardır o bölgede emek harcayan üretim yapan çiftçinin, bina yapmak suretiyle çiftçinin elinden alınmasını zeytinliklerimizin ve etrafındaki ormanlık arazinin yok edilmesini doğru bulmuyorum.“ dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük SAĞALTICI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.