" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

RADYODA ÇOCUK VAR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
RADYODA ÇOCUK VAR
217 views
06 Ocak 2023 - 16:37
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

“Radyo Pati hiç bir ticari amacı olmayan ve tamamen gönüllü bir girişim olan kişisel bir radyo çalışmasıdır.”

STEM Robotik Kodlama Eğitim Eğitmeni Uğur Özden Doğru YAZDI

Radyoda Çocuk Var 2019 yılından bu yana 45’i aşkın ilden 200’e yakın öğretmenimizin katılımıyla yürüttüğümüz çocuk cıvıltılı bir proje. Covid-19 pandemi sürecinde ayrı kaldığımız okullarımız ve öğrencilerimizle bizi yeniden bir araya getiren, yüz yüze değil belki ama can kulağıyla dinleyerek katıldığımız bir proje.

Radyoda Çocuk Var bir eTwinning projesi ve radyo aracılığı ile öğrencilerimize ulaşma fikrinin mimarı ise Seyfullah öğretmen. Bu fikri eTwinning projesi haline getirerek farklı şehirlerden birçok öğretmenin projeye dâhil olmasını sağlayan proje kurucuları ise Erzurum’dan Okul Öncesi Öğretmeni Seyfullah DAĞ ile birlikte Amasya’dan Okul Öncesi Öğretmeni Sümeyye KILIÇ. Projenin en temel amacı anlamanın, öğrenmenin en temel koşulu olan iletişim ve dinleme becerilerini desteklemek. Projenin bir diğer amacı ise öğretmenlerin Web2 araçlarını kullanma becerilerini desteklemek ve aynı zamanda okul-aile işbirliği geliştirmek. Bu proje ile birlikte radyoyu kullanarak eğitim-öğretimi sınıf duvarlarının dışına çıkarmakta, öğrencilerimizle birlikte aileleri de sürece dâhil etmekteyiz.

Proje ekibinde yer alan tüm öğretmen ve öğrencilerin katkılarıyla hazırlanan yayınlar canlı olarak Erzurum Aziziye ilçesinden okul öncesi öğretmeni Seyfullah DAĞ öğretmenimizin sunumuyla gerçekleşmekte. Tıpkı eski radyo yayınlarında olduğu gibi her yayınımızın bir konusu, bir teması bulunmakta. Belirli gün ve haftalar dâhilinde gerçekleştirdiğimiz Anneler Günü Yayını, Karne Özel Yayını, 23 Nisan Yayını, Patili Mektuplar Yayını, Patili Masallar Yayını, Ramazan Bayramı Yayını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yayını yayınlarımızdan sadece bazıları. Radyoda Çocuk Var Türkiye’nin dört bir yanından miniklerimizi buluşturan, şarkılarına, şiirlerine eşlik ettiğimiz, heyecanlarına ortak olduğumuz, canlı yayınlarda eğlendiren, yarıştıran, hediyeler kazandıran çok yönlü bir proje. Türkiye’nin En Çocuk Radyosu Radyo Pati üç sezonun ardından öğrencilerimize Erzurum Aziziye ilçesi Aziziye anaokulunda bulunan yayın odasından seslenmekte ve tüm yayınlar burada gerçekleştirilmektedir.

Radyo Pati’de 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz yayınlar; Cumhuriyet Bayramı Yayını, 10 Kasım Özel Yayını ile Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Yayını’dır. Radyo Pati’de gerçekleştirdiğimiz son yayın; Yerli Malı Özel Yayını. Yerli Malı haftası etkinlikleri kapsamında projedeki öğretmen ve öğrencilerimizden bulunduklarını şehri tanıtan ses kayıtları istenmiş ve “Şehrin İçin Söyle” isimli bu etkinlik için hazırlanan tüm kayıtlara yayında yer verilmiştir. Ayrıca projede öğretmenler arasında “Yöresel Ürün Takası” gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikte amacımız öğretmenlerimizin bulundukları şehirlerin yöresel ürünlerini tanıtan bir koli hazırlayarak birbirlerine göndermeleri şeklinde gerçekleşmiş, Türkiye’nin dört bir yanından koliler hazırlanmış ve gönderilmiştir. Güzel ülkemizin farklı tatlarını, farklı tarihi dokusunu, coğrafyasını ön plana çıkaran bu etkinlikte, öğretmen ve öğrencilerimize hiç gitmedikleri belki de hiç gitmeyecekleri şehirlere ait yöresel lezzetleri tatma fırsatı sunmuştur.

Projemiz özü itibari ile her yayınında olduğu gibi Yerli Malı Özel Yayını ile de öğrencilerine görerek, duyarak, deneyimleyerek öğrenme fırsatı sunmuş, ülkenin farklı şehir ve okullarından yüzlerce öğrencinin hatıralarında yer edecek bir yayına imza atmıştır. Hepimizin hatıralarındaki mandalin kokulu yerli malı haftası kutlamaları, Radyo Pati ile Amasya’dan Erzurum’a, Sakarya’dan Hatay’a, İzmir’den Tokat’a ve daha birçok şehrimize uzanmış; inciri ile İzmir’e, elması, çöreği ile Amasya’ya, Eminönü kahvesi, bozası ile İstanbul’a, yaprağı, fındığı zile pekmezi, kuşburnusu ile Tokat’a, kabak lokumu ile Sakarya’ya kadar varmıştır.

Teknolojinin, görsel iletişim araçlarının hayatlarımızı kuşattığı bugünlerde Radyo Pati ile miniklerimizi dinlemeye davet ediyor, velilerimize ise bir doz nostalji ile çocukluklarından bir esinti vaat ediyoruz. Siz de Radyo Pati dinlemek ve yayınlarımızdan haberdar olmak isterseniz bizi takip edin.

@patiradyowww.radyopati.net

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.