" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

HALK ÖFKELİ, MUHTAR DENİZ, ‘ÇÖZÜME GİDİLECEKTİR EMİNİM’ DEDİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
643 views
05 Ocak 2023 - 12:19
<strong>HALK ÖFKELİ, MUHTAR DENİZ, ‘ÇÖZÜME GİDİLECEKTİR EMİNİM’ DEDİ</strong>
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İlçemiz Yeni Mahalle ve Atatürk Mahallesini birbirine bağlayan çevre yolu güzergahında bulunan noktada (halk arasında Mina olarak bilinen Liman Caddesi) mahalle sakinleri gencinden yaşlısına Karayollarının çalışmalar sırasında yollarını kapanmasına tepki gösterdi. Konu ile ilgili olay yerinde olan Yeni Mahalle Muhtarı Behcet DENİZ de, halkın haklı talebinin yanında olduğunu, durumu öğrenir öğrenmez Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere diğer yetkililere Atatürk Mahalle Muhtarı Ali DAUD ile birlikte bildirerek çözüm girişiminde bulunduklarını belirtti. Muhtar DENİZ, “girişimiz sonuç verdi. Pazartesi Günü Karayolları 5. Bölge Müdürümüz inceleme ve iyileştirme çalışması için zaten burada olacak. Sakin olmakta fayda var” dedi.   

Mahalle sakinleri, cadde yollarının bozuk olduğu yetmezmiş gibi üzerine Yenimahalle ve Atatürk Mahallelerini birbirine bağlayan yollarının Çevre Yolu yüzünden kapatılmasına tepki gösterdi.

Mahalle Sakinleri sıkıntılarını anlatırken, “sorunlarımız saymakla bitmez. Liman Caddesinin Merkeze gidişi Çevre yolu yüzünden kapatılıyor. Başka güzergah üzerinden gidiş geliş veriliyor. İkamet yoğunluğunun olduğu noktadan değil de 15 hanenin bile bulunmadığı bölgeye geçiş sağlanması adil değil. Yolu uzatan bu çalışma bize maddi manevi zarar veriyor. Biz mahallemizde yama yapılarak günü kurtarma çalışmalarına karşı çıkarken,  yöneticilerin bize üvey evlat muamelesi yapmasını hak görmüyoruz.

Çevre Yolu ile birlikte, bozuk olan yollarımız yağan yağmurlarla birlikte daha da kullanılamaz hale geldi. Tarım alanlarımız narenciye bahçelerimiz sular altında kalıyor.

Arabalarımız, hurdaya çıktı, yollarımız berbat durumda, suyumuzda sıkıntı var, kokudan özellikle yazın duramıyoruz, sineklerden geçilmiyor. Her seçimde gelip bize vaatte bulunanlar, daha sonra mahallemize uğramaz oldu. Önümüz seçim kimse oy için bize gelmesin. Hiçbirine oy yok.

Yıllardır kullandığımız yol kapatılarak mesafe uzatılıyor. Burada bu projeyi hayata geçirenler neye göre çalışma yaptılar. Bunca meskeni görmezden gelmek nasıl bir zihniyet! Biz ilçe merkezine varmak için bütün her yeri dolaşmak zorunda değiliz. Bu bu masraf bizim cebimizi yakıyor.

Ne Büyükşehir, ne bizim Samandağ Belediyesi kendine düşen görevi yapmıyor. Her ikisinden de şikayetçiyiz. Ayrıca Devletin bize davranışı yedek teker bile değil atılmış fırlatılmış teker gibiyiz. Hangi akla hizmet ta Fransızlar döneminden bu yana var olan, Samandağ’ın ilk asfaltlanmış yolu olan Liman yolunu bırakıp, çorak yolu tercih ederek bulvar yapıyorlar. Burayı kapatıyorlar. Ayrıca açtıkları yoldan geçebilmek için dozer lazım. Oradan geçmek yerine helikopter kullansak daha az masraf veririz. Bu araçlar bu yollar yüzünden bozuluyor. Seçilmişler de, atanmışlar da sadece bize zarar veriyorlar. Bizim öğrencilerimiz servisle okula gidiyor geliyor. Servisçiler zam yapma kararı alıyor. bunca masrafı nasıl karşılayacağız!” dediler.

Atatürk Mahalle Muhtarı Ali DAUD ve Yeni Mahalle Muhtarı Behcet DENİZ vatandaşları yatıştırmaya çalıştılar.

Çalışma ile ilgili görüştüğümüz Yeni Mahalle Muhtarı Behcet Deniz, “dönel kavşağın 400 metre sonraki Nazım Hikmet RAN Caddesi ile çevre yolunun kesiştiği noktada yapılacağını, Liman Caddesi ile çevre yolunun kesiştiği noktanın ise kapatılıp tek yönlü geçiş sağlanacağını haber alınca konuya müdahil olduk. İlçemizin bağlı olduğu KARAYOLLARI 5. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE Halkın haklı talebi doğrultusunda Liman Caddesi ile çevre yolunun kesiştiği noktada sinyalizasyon sistemi yapılması hususunda ben ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali DAVUT ile ortak bir dilekçe ile başvurduk.

Duruma kayıtsız değiliz. Bilakis mağduriyetin giderilmesi taraftarıyız. Konu ile ilgili 9 Ocak 2023 – Pazartesi günü Karayolları Bölge Müdürümüz ilçeye gelerek gerekli incelemeyi yapacak ve vatandaşları yine bilgilendireceğiz.

Seçilmişler olarak halkın karşısında duracak bir tutumda asla olmayız. Ben şahsım adına bulunduğum her toplantıda sadece kendi mahallem adına değil ilçe menfaati adına bir tutum sergilerim. İradem budur. Bu protesto kararı mevcut gelişmelere rağmen gerçekleşmiştir. Ben yetkililerin halkı mağdur etmeden çözüme gideceklerine inanıyorum, temennim budur” dedi.   

Haber – Foto: Ümit Dadük SAĞALTICI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.