" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

SEVGİ VE EMEK BERABERİNDE GÜZELLİK GETİRDİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
453 views
30 Aralık 2022 - 13:42
<strong>SEVGİ VE EMEK BERABERİNDE GÜZELLİK GETİRDİ</strong>
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İlçemiz Mağaracık Mahallesinde ikamet eden Mehmet Düzel’in, kendi imkanlarıyla yetiştirdiği farklı türde çiçekler büyük ilgi görüyor. Düzel’in bir Dalda 3 çeşidi aşıladığını görenler hayranlıklarını gizleyemiyor. Bin bir emekle hazırlanan fideler iki yılın sonunda toprakla buluşuyor.

Çiçeklerin gizemine kapılan vatandaşlar, ‘Mehmet beyi ilçede yıllarca emekçi, partili yönüyle tanırdık. Bu özelliğini bilmiyorduk. Emeklerine Sağlık. Çok farklı çiçekleri bir araya getirmiş. Hayran kaldık, büyülendik’ dediler.

Hobi olarak başladığı çiçek yetiştiriciliğini gelir kapısına dönüştür müsünüz sorumuzu yönelterek bilgi Aldığımız Mehmet Düzel, çiçekleri çok sevdiğini ve farklı türde çok sayıda çiçek yetiştirdiklerini dile getirdi.

Düzel,  “Evimizin çevresi güzelleşsin diye yetiştirmeye başladığımız çiçekler zamanla bizde tutkuya dönüştü. Değişik türlerde yetiştirdiğimiz rengarenk çiçekler zamanla yakın çevremizden de ilgi görmeye başladı” dedi.

Sadece yakın çevrelerinde bilindiklerini belirten Düzel, “aslında çiçekleri satmak amaçlı yetiştirmedim. Ancak hatırlı dostları da kıramıyorum. Çiçek fiyatlarımız oldukça uygun. Bizden çiçek almak isteyen herkesi bahçemize bekliyoruz. İletişime geçmek isteyenler 0 537 262 33 86 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirler.” Dedi.

1968 doğumlu olan Düzel, “yıllardır ticaretle uğraştım emekli olduktan sonra tropikal iklimde yetişen bitkilerin fidesini yetiştirme karar verdim. Beni bu alanda iş yapmayı yönlendiren her şeyden önce iklim şartları. Bizim bu yörede her şey yetişiyor. Sağlıklı üretmek için her şeyden önce üretmek istediğin fide hakanda bilgi sahibi olmak zorundasın. Aynı zamanda sürekli araştırıyorum ürettiğimiz fideler toprakla buluşması 2 yıl zaman alıyor.

Yaptığım işin sırrı sevmekten geçiyor. Bir işi sevmeden yaparsanız başarılı olma şansınız yok. Ayrıca sağlıklı üretim için  maddiyatla beraber; bilgi, çalışkanlık ilgi ve sevgi gerekiyor ”dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.