" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“SEVGİ VARSA ENGEL YOKTUR”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
517 views
28 Aralık 2022 - 15:34
<strong>“SEVGİ VARSA ENGEL YOKTUR”</strong>
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Alil Ve Acizleri Koruma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Dün engelli bireylere akülü sandalye hediye etti. Dernek çalışmaları hakkında basına bilgi veren Dernek Başkanı Vedia Can, ‘Sevgiyle Hayatlara Dokunalım Yaşamlar Değişsin’ dedi.

Derneği 1995 Tarihinde kurduklarını belirterek söze başlayan Can, “bir derneği kurmak kolay, yaşatmak çok zordur. Ama biz yönetim olarak dürüst, öz veriyle çalışarak başardık. Kim müracaat ettiyse hangi ihtiyacı ne olursa olsun engelli motoru,  protez, kolilerle gıda, harçlık, giyim. Yılda iki gezi tertip ederek üyelerimize Türkiye’nin farklı illerini gezip kültürlerini sanatlarını tanıma fırsatı yarattık. Doğayla baş başa türküler eşliğinde vakit geçirdik. İş imkânları yaratmaya çalıştık.

30 yıldır her zamanki sözüm balık vermekten çok, balık tutmalarını öğrettik ve benim tek isteğim kendi kendilerine yetebilmeleriydi. İnsanca yaşam bizim önceliğimiz. Yeterli olmadığımız zamanlarda ihtiyaçlarını İlçemiz Kaymakamlığınca, iş birliği yaparak çözdük. 30 yıldır Mütevelli Heyetinde yönetim kurulunda, 10 kaymakamla çalıştım yolları açık olsun.

Şimdide görev  yapan Kaymakamımız Murat Kütük’e, Vakıf Müdürümüz Uzay Fırıncı’ya değerli mütevelli heyeti müdürlerine, arkadaşlarıma ilgilerinden dolayı teşekkür eder, başarılar dilerim. Çok prefabrik evler, ev tadilatları, öğrencilere katkı, hastalara katkı, ev eşyaları, girişim katkısı hepsini yazarsam kâğıtlar sığmaz.

Biz sistem çalışmamız kar amaçlı araba bileti, öğle yemeği hiç yapmadık. Dürüstlük sistemimizden ödün vermediğimiz için derneğimizin ailesi coooook çoğaldı, çoğu dernek kapandı faaliyetleri sonlandırıldı. Hiç kimsenin hayatı garantili değildir, yarın ne olacak belli değildir. Onun için bir mağdur gördüğünüzde empati kurup öyle davranın. Hayırsever kişiliğiyle sayısız öğrenci okutan annem  Sedika hanım bu hikayelerle bizi büyüttü. Yunus İbin Metre hikayesi ve başlangıç olarak haftada bir gelen dilenciye geçen hafta gelmiştin diyen zengin hanım ve yanında duran koleksiyona sen ne verirsen ver. Geçen gelmiştin deme. Ağrıma gelen sözle devem eden değerli hikayeleri. Bize her sözü hayat yolculuğumuza klavuz oldu. Mekanı cennet olsun 3 Aralık gezimiz alkışlarla zaman kazanmak için arabada kahvaltımızı denize karşı kıyıda mola rastorantta öğle yemeğimizi geniş salonunda engelli araçlarıyla müthiş eğlence oyunlar türkülerle ayrıldık.

Yolumuzda sırayla kale 1355 yaş almış yemyeşil zeytin ağacı altında foto Faslı sonra külliyeler nostalji çarşısı alışveriş ve nihayetinde her tür ikram çay ve kahve Faslı doğa gezisi. Ve merkez turlar nihayetinde akşam yemeği en son harika dönüş alkışlarla oyunlar eve uğurlama. İşte ailemizin örnek sevgi dayanışması. Sevgi varsa engel yoktur, birimiz hepimizdir. Biz yıllardır bu sistemi uyguladık.

Yıllardır çalışmamda bana Destek Veren Yönetim Kuruluma ekonomi bağımsızlığım olmadığı için her konuda destek veren eşim Adem Can’a, aileme yol arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Ayriyeten dürüst çalışmamızla her zaman yanımızda olan KARDES DERNEK İSKENDERUN SAMANDAGLİLAR  DERNEGİ  Vasıtasıyla üyelerimizin ihtiyacı olan 3 akülü  sandalye bağışçımız Mersin’den Nimet Çalış Hanım efendiye,  2 Manuel Sandalye  Bağışlayan SAMANDAĞLILAR   DERNEGİNE Derneğim ve şahsım adına çok teşekkür ederim.

Bizim dernekten bir akülü sandalye ihtiyacı olana vereceğiz. İşte değerli okuyucular o kişilerin hayatına dokunmak budur, yatağa mahkum olan üyelerimiz bu alet sayesinde dışarı çıkacaklar, bir nebze olsa da gün ışığı görecekler.

Birbirlerini  görecekler inşallah iş sahibi olacaklar ve hayatları değişecek işte en önemli örneği mağdurun hayatlarına DOKUNALIM. Boş dünya insan ameliyle yargılanır. Bir bu onu kurtarır ne mal ne mülk. Ne mutlu Hayatta iz bırakanlara, iyilik yapan kendi imkanları dahilinde kendine yapar. Tekrar emeği geçenlere sağlıklı uzun ömrü Allah’ımdan temenni eder,  2023 yılınızı şimdiden kutlar sağlık huzur ve başarı dolu yarınlar getirmesini temenni ederim. Küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öperim”dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı   

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.