" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRECEK

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
354 views
28 Aralık 2022 - 10:36
<strong>ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRECEK</strong>
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

AYT ve TYT sınavları SAMANDAĞ da yapılacak. Eğitime Destek Platformu İlçe Temsilcileri Taner Eryılmaz ve Rıdvan Büyükdeveci açıklamada bulundu. TYT ve AYT Sınavlarının Samandağ İlçemizde Yapılması ve Bu Yöndeki Talebe İlişkin Raporlarını kamuoyuyla paylaşan Eryılmaz, ilçemize gençlik merkezi kazandırma projeleri ile ilgili de konuştu.

Eryılmaz, “Samandağ İlçemizde 2004-2008 yılları arası yapılan üniversiteye giriş sınavlarında birtakım güvenlik ve benzeri sebeplerden dolayı sınavlar ilçemizde yapılmamaktadır. Buna istinaden 2008 yılından beri Samandağ’da ikamet eden ve okuyan öğrencilerimiz, TYT ve AYT sınavlarına 30 km uzaklıktaki Antakya ilçemizde sınavlarına girmektedirler. Bu durum ne kadar önlem alınsa da sınav günü bir takım mağduriyetlere yol açmaktadır. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse; Sınav sabahı Samandağ-Antakya yolu arası oluşan trafik tıkanıklığı ve bunun sonucunda öğrencilerimiz ve velilerimizde oluşan aşırı stres ve gerginlik,

Sınav sabahı oluşan bu trafik yoğunluğunun yaratmış olduğu panik atmosferinin ve yetişme telaşının sonucu olarak meydana gelen bir takım kazalar,

Bu kazalar ve tıkanmadan ötürü sınava giremeyen öğrenciler,

Bu durumdan kaynaklı sınava son anda yetişenlerin ciddi bir motivasyon kaybı ile sınava girmek zorunda kalmaları,

Samandağ’da ikamet eden velilerimizin çoğunun Antakya ilçemizi ve Antakya’daki okullarımızı bilmemesi ve bir gün öncesinde okulunu kontrol etmeye imkânı olmayan öğrencilerimizin olması.

Bu gibi durumların olduğunu ve buna benzer talihsizliklerin yaşandığını arz etmek isteriz.

İlçemizde 29 adet ortaokulu, 6 adet Anadolu lisesi, 2 Adet Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ile birlikte 1 adet İmam Hatip lisesi bulunmaktadır.

Bu okullardan 18 adet ortaokulumuz ve 8 adet lisemiz ulaşımı elverişli olup ayrıca merkezi bir konuma sahiptir. Aynı zamanda yukarda sayıca belirtilmiş olan okullarımızın fizibilitesi ve altyapısı merkezi sınavların yapılmasına uygundur.

İlçemizde özel liseler ile beraber 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında mezun olacak ve sınava girecek 70 şubeden oluşan 1809 12. Sınıf öğrencimiz vardır. Sadece merkezdeki ortaokul ve liselerimiz 7000 ile 9000 arası öğrencimizi sağlıklı bir şekilde ağırlayabilecek kapasiteye sahiptir.

Ayrıca; Üniversite tercihini yapmayan ve yeniden sınava hazırlanan mezun öğrencilerin sayısal verileri tam olarak bilinmediğinden bu hesaba dâhil edilmemiştir.

Talep; Yukarıda belirtilen durumların ortadan kalkması ve eşit imkânlar dâhilinde daha kaliteli, daha sağlıklı bir sınav ortamının oluşturulmasını imkanlar dahilinde talep ediyoruz. Yılda bir defa yapılan, geleceklerine yön veren, gençlerimizin hayatlarında mühim bir yer teşkil eden AYT ve TYT sınavlarının ilçemizde yapılma imkanı tanınması hususunu yüksek hürmetlerimizle arz ederiz.

Emsal; Geçen yıl Mardin’in Nusaybin İlçesinde ilk defa böyle bir uygulama başarıyla yapılmış olup velilerin ve öğrencilerin sınava yetişme telaşı en aza indirilmiştir”dedi.

Eryılmaz bir diğer çalışmaları olan Gençlik Merkezi girişimi hakkında bilgi verirken, “ilerleyen zamanlarda 1 ay içerisinde Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Beyle görüşülerek ilçemiz gençleri için astronomi mutfağına sahip fonksiyonel havuzlu öğrencilerimizin saat 10’a kadar, güvenlik eşliğinde rahatlıkla ders çalışabilecekleri boş vakitlerinde ilmi bilgilere rahat ulaşabilecekleri bir Gençlik Merkezi talebinde bulunduk.

Bu sürecinde elimizden geldiğince takibini yapacağız. Bu konu ile ilgili de her kim bize destek çıkacaksa şimdiden kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı      

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.