" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

İNSAN HAKLARINI İNKAR, İNSANLIĞA MEYDAN OKUMAKTIR…

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
<strong>İNSAN HAKLARINI İNKAR, İNSANLIĞA MEYDAN OKUMAKTIR…</strong>
415 views
13 Aralık 2022 - 14:01
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) adına yayınlanan 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajında, insan haklarını inkar etmenin, insanlığa meydan okumak olduğu ifade edildi.

HAMOK’un mesajı özetle şöyle: “10 Aralık, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 73. Yıldönümü. BM’nin kurucu üyelerinden biri olan ülkemiz, özgürlük, hukukun üstünlüğü, barışçıl yaşam gibi evrenselliği kabul gören ilkelerle bu bildirgede ilan olunan insan haklarının etkin bir biçimde korunması, gelişimini sürdürmesi ve ihlallerin önüne geçebilmesi adına, bağlayıcılığı iç hukukun da üstünde yer alan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almıştır.

Ancak birçok devlet gibi ülkemiz de insan haklarının herkes için hukuki bir zemin üzerinde korunabilmesi amacıyla bildiriyi imzalamışsa de insan haklarına karşı yapılan ihlaller, gerek ülkemizde gerekse de dünya kamuoyunun gündeminde gittikçe devleşen bir sistematik içerisinde hala ilk sıralarda yer almaktadır.

HAMOK olarak, insan haklarının evrensel değerlerine uygun bilinçle hareket ederek, ülkemiz içerisinde sistematik ve süreğen biçimde varlığını devam ettiren insan hakları ihlallerine karşı yürüttüğümüz mücadelemizi, her geçen gün şiddetini arttırmaya mecbur bırakıldığımız kararlılık ve eylemlilik ile sürdüreceğimizi siz değerli kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

İnsanın, hakları ile insan olduğu gerçeğinin farkında olarak, insan haklarının özümsendiği bir dünya ve Türkiye özlemiyle İnsan Hakları Günü’nü kutlarız.”

HAMOK bildirisine imza atan kuruluşlar şunlar: Hatay Barosu, Hatay Dişhekimleri Odası, Hatay Eczacı Odası, Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Hatay Tabip Odası, Hatay Veteriner Hekimler Odası, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Mimarlar Odası Hatay Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Şehir Plancıları Odası Hatay İl Temsilciliği.

Haber Merkezi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.