" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“DÜNYANIN GELECEĞİ İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
454 views
09 Aralık 2022 - 16:56
<strong>“DÜNYANIN GELECEĞİ İÇİN BİR ARAYA GELDİK”</strong>
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

AFAD Başkanlığı koordinesinde 5 Aralık “Dünya Gönüllüler Günü” etkinliklerinin gerçekleştirileceği ve 81 il müdürlüğünün Desteklediği AFAD Gönüllülerinin de katılım sağladığı Kırşehir’e hareket eden gönüllüler toplantılarını gerçekleştirdiler. Gazetemiz yazarı Uğur Özden DOĞRU’nun da gönüllüler arasında katılımcı olduğu proje ayrıntılarını STEM Robotik Kodlama Eğitim Eğitmeni DOĞRU ile konuştuk.

AFAD, ‘Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması, afetlere müdahale edilmesi ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının süratle tamamlanması amacıyla gereken faaliyetlerin planlanması, yönlendirilmesi, desteklenmesi, koordine edilmesi ve etkin uygulanması için ülkenin tüm kurum ve kuruluşları arasında işbirliğini sağlayan, çok yönlü, çok aktörlü, bu alanda kaynakların rasyonel kullanılmasını gözeten, faaliyetlerinde disiplinler arası çalışmayı esas alan iş odaklı, esnek ve dinamik yapıda teşkil edilmiş bir kurumdur’diyen konuşmasında STEM Robotik Kodlama Eğitim Eğitmeni DOĞRU, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1985 yılından beri 5 Aralık tarihinde Dünya Gönüllüler Günü kutlanıyor.

Bu günün kutlanmasının sebebi gönüllülüğün öneminin anlaşılması ve gönüllülük kavramının daha geniş kitlelere yayılmasıdır. Gönüllülük tanım olarak bireyin herhangi bir finansal kazanç gözetmeksizin özgür iradesi ile üçüncü kişilere herhangi bir yarar sağlamak amacıyla yapılan eylemlerdir.  Gönüllülük, üçüncü kişilere yarar sağladığı kadar gönüllü bireylere de yararlar sağlamaktadır. Gönüllülük, bireylerin iletişim becerilerinin gelişmesine yardımcı olurken liderlik ve yardımseverlik özelliklerini de geliştirmektedir” dedi.

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günün’de Destek Afad Gönülüleri 81 İl Temsilcileri Kırsehirde dünyanın geleceği için bir araya geldik diyerek söze devam eden STEM Robotik Kodlama Eğitim Eğitmeni DOĞRU program çerçevesinde, Neşet Ertaş Kültür Merkezi (M. ERTAŞ Salonu) / Kırşehir, Kortej Yürüyüşü (Kent Park-Ahi Evran Veli Külliyesi-Tarihi Uzun Çarşı-Cacabey Medresesi- Neşet Ertaş Kültür Merkezi), Fotoğraf Sergisinin Gezilmesi, Açılış Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Protokol Konuşmaları Gönüllü Kimdir Videosunun Gösterimi, Hoşgeldiniz Konuşması, Sayın Yunus SEZER Vali- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı, Sayın Hüdayar Mete BUHARA Kırşehir Valisi Gönüllü Çalışmalarından Kolaj Videosu Gösterimi, Sayın Süleyman SOYLU İçişleri Bakanı, Kırşehir Destek AFAD Gönüllüleri Kart Teslim Töreni Toplu Fotoğraf Çekimi Destek AFAD Gönüllüsü Muhtarlara Kart Teslim Töreni Toplu Fotoğraf Çekimi, Öğle Yemeği Armas Otel, Yerel Sanatçılar Konseri (Abdallar Topluluğu), Ahi Evran Üniversitesi Konservatuar Öğrencileri Grup Konseri, Çay Arası Resul Dindar Konseri Program Sonu” şeklinde gerçekleşti.

‘AFAD Gönüllüsü Kimdir? Sorusuna yantla devam eden konuşmasında Eğitmen DOĞRU, “Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.

AFAD Çalışanları ve Gönüllüleri

AFAD gönüllüleri hiçbir şekilde AFAD çalışanlarına alternatif ya da tehdit değildir. Daima iki taraf birbirine katkıda bulunarak tamamlayıcı özellikleriyle birbirinin gücünü ve değerini arttırıcı çalışmalarda bulunur.

AFAD Gönüllülük Sistemi İle Neleri Hedefliyoruz?

Toplumda afetlere hazırlık ve gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak. Bu amaçla başvuru yapmış Temel AFAD Gönüllülerinin afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranışlar ve alması gereken tedbirler konusunda gönüllülük sisteminden aldıkları uzaktan eğitimlerle farkındalık kazanması ve bilgi sahibi olması ile bu farkındalığı çevresinde yaygınlaştırmasını sağlamak.

Destek AFAD Gönüllüsü olmayı talep eden gönüllülerimizin İl Müdürlüklerimizce düzenlenecek faaliyet, eğitim ve tatbikatlarla yetkinliklerini artırmak.

AFAD ve gönüllülerinin katkılarıyla afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara karşı daha dirençli hale getirmek.

Afet ve acil durumlardan etkilenmiş topluluklara daha etkin bir hizmet sağlamak.

AFAD Gönüllülük Sistemi İlkeleri

AFAD Gönüllüleri, çalışmalarında her canlının yaşama hakkını öncelikli ilke olarak kabul eder.

AFAD Gönüllüleri; çalışmalarını din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın adalet ve eşitlik prensipleri çerçevesinde yürütür. Farklı düşünce ve inançlara saygı gösterir. Tüm paydaşlarla ilişkilerde karşılıklı saygıya önem verir.

AFAD Gönüllüleri tüm faaliyetlerinde saydamlık ve hesap verebilirlik ilkelerine uyar.

Gönüllülük faaliyetleri kapsamında gizlilik kaydıyla edindikleri bilgileri üçüncü taraflarla paylaşmaz.

AFAD Gönüllüleri, gönüllülük faaliyetlerini; işbirliği, dayanışma ve paylaşım içinde yürütmeye özen gösterir.

Temel AFAD Gönüllüsü

AFAD Gönüllüsünün kim olduğu ve AFAD Gönüllüsüne neden ihtiyaç duyulduğunun farkındalığına sahip, afetlerle ilgili temel kavramları bilen, yangın, tahliye ve ilk yardım konularında ön bilgi sahibi olarak farkındalık kazanmış, AFAD Gönüllülük sistemi uzaktan eğitimlerini tamamlamış gönüllülerdir. Tüm AFAD Gönüllüleri Temel AFAD Gönüllüsü olabilir.

Destek AFAD Gönüllüsü

Arama ve kurtarma, sosyal yardım, yangın, ilkyardım gibi konularda, afet ve acil durum hallerinde profesyonel ekiplere destek olabilecek bilgi ve beceriye sahip, destek olmak istediği alanla ilgili İl Müdürlüklerimizce düzenlenen yüz yüze eğitimleri başarı ile tamamlamış ya da o alanda geçerli bir eğitimi olduğunu belgeleyebilen gönüllülerdir. 18 yaşını doldurmuş gönüllüler Destek AFAD Gönüllüsü eğitimlerine katılabilecektir.

Uzman AFAD Gönüllüsü

AFAD Gönüllüsü olmuş ve kendi alanlarında (haberleşme, psikiyatri, tercüme, vb) kariyer sahibi, uygun zaman dilimlerinde gönüllü katkı sunabileceğini belirten gönüllülerdir. 18 yaşını doldurmuş gönüllüler Uzman AFAD Gönüllüsü olabilecektir.

AFAD Gönüllüsü Olmak İster Misiniz?

Başvuru Koşulları

15 yaşını doldurmuş ve TC Vatandaşı olan herkes TEMEL AFAD GÖNÜLLÜSÜ olabilir. Destek AFAD Gönüllüsü eğitimlerine katılabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir Ve gönüllülük başvuruları e-devlet üzerinden alınmaktadır”dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.