" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

DALIŞ REKORTMENİ MİLLİ SPORCUDA DESTEK VERDİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
230 views
09 Aralık 2022 - 16:15
<strong>DALIŞ REKORTMENİ MİLLİ SPORCUDA DESTEK VERDİ</strong>
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

HBB Denizlerdeki Yaşama Dikkat Çekti! Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği hayata geçirilen “Hatay için İklim Eylemi” projesi kapsamında çalışmalar sürüyor.

Japon hükümetinin hibe desteği verdiği projede Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Milli Sporcu ve UNDP Türkiye’nin Sudaki Yaşam Savunucusu Şahika Ercümen, Samandağ sahilinde farkındalık dalışı gerçekleştirdi.

Ercümen, insanların dünya su kaynaklarına verdiği zararları ve su altındaki canlıların yaşam alanlarında bulunan atık kirliliğini göstermek, iklim krizine dikkati çekmek, Asi Nehri’ndeki kirlilikle mücadele ve acil önlem çağrısında bulunmak için yaklaşık 20 metre derinliğe dalış yaptı.

Denizlerdeki plastik atıklara dikkat çekmek, daha etkin bir atık yönetimi, sürdürülebilir çevre temizliği bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması için farkındalık yaratmak amacıyla yapılan çalışmada öğrenciler ve doğa gönüllüleri de yer aldı.

Milli Sporcu Öğrencilerle Birlikte Sahili Temizledi

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mahir Çiçek, milli sporcu Şahika Ercümen, ortaokul düzeyindeki 50 öğrenci ve doğaseverler ile birlikte Samandağ sahilinde çevre duyarlılığının arttırılması ve farkındalık yaratmak amacıyla sahili temizledi.

Bu çalışma sonucunda denizden çıkan atıklar karada sergilenerek atıklar, geri dönüşüm, çevre ve deniz temizliğinin önemi vurgulandı. Aynı zamanda sahillerimizde nesli tükenme tehlikesi olan deniz kaplumbağaları, Hatay’a özgü biyolojik çeşitlilik ve türler, sahil ve kumul alanlar ile doğal yaşamın korunması ve HBB’nin yapmış olduğu deniz ve kıyı temizlik çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Çiçek’ten Birlikte Mücadele Çağrısı

Etkinliğin sonunda Mahir Çiçek, “Mavi bir gelecek ve yeşil yarınlar için deniz ve kıyıdan kirlilik ile mücadelede farkındalık yaratmamız gerekiyor. Büyük bir emek ve özveri ile sürdürdüğümüz sahil ve deniz temizliği çalışmalarımızın yanı sıra yürütülen ortak projeler kapsamında deniz kirliliğine karşı hep beraber mücadele etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

HBB ekipleri, her yıl deniz yüzeyinden ve kıyılardan yaklaşık 900 ton atık toplayarak bertaraf ediyor. Büyükşehir yetkilileri detaylı çalışmalara rağmen yoğun olarak Samandağ bölgesinde yüksek oranda plastik atık biriktiği gözlemlendiğini bildiriyor.

Yetkililer, bu proje ile Hatay’ın daha temiz, daha yaşanabilir şehir olma yolundaki hedeflerine ulaşmada bir adım daha atılmış olacağını ifade ediyor.

Haber – Foto: Eser Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.