" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

ROBOT ÖĞRETMEN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ROBOT ÖĞRETMEN
668 views
07 Aralık 2022 - 14:21
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

STEM-A Robotik Kodlama Eğitmeni Uğur ÖzdenDOĞRU yazdı

Saygı değer kıymetli öğretmenlerim böyle özel bir günde gelecekte bugünle sizlere bilgi paylaşmak istedim. 24 KASIM öğretmenler gününde robotlar mı yer alacak ? 

Robotların asla yapamayacağı işleri düşünürseniz, muhtemelen doktorları ve öğretmenleri listenin başına koyarsınız. Temizlik robotlarını ve fabrika çalışanlarını hayal etmek kolaydır, ancak bazı işler insan bağlantısı ve yaratıcılığı gerektirir. Ancak robotların yapabileceklerini hafife mi alıyoruz? Bazı durumlarda, hastalığı teşhis etmede zaten doktorlardan daha iyi performans gösteriyorlar. Ayrıca, bazı hastalar kişisel bilgilerini bir insanla paylaşmaktansa bir makineyle paylaşmaktan daha rahat hissedebilir. Ne de olsa eğitimde robotlara yer olabilir mi?

Düşünsenize sınıfın robot tarafından ele geçirilmesi sizce nasıl bir gelecek beklemekte bizi. Robotların bilgi aktarma işini yapacağını ve öğretmenlerin asistan gibi olacağını tahmin edin. Akıllı robotlar öğrencilerin yüzlerini, hareketlerini ve hatta beyin sinyallerini okuyacak. Daha sonra bilgileri her öğrenciye uyarlayacaklar. Bu popüler bir görüş değil ve robotların empatiye ve insanlarla başka bir insanın yapabileceği gibi gerçekten bağlantı kurma yeteneğine sahip olması pek olası değil.

Yine de kesin olan bir şey var. Bir robot öğretmen, hiç öğretmen olmamasından iyidir. Dünyanın bazı yerlerinde yeterli öğretmen yok ve 14 yaşın altındaki çocukların yüzde 9-16’sı okula gitmiyor. Bu sorun robotlar tarafından kısmen çözülebilir çünkü her yerde öğretebilirler ve strese girmezler, yorulmazlar veya daha kolay, daha yüksek maaşlı bir iş için bir yere taşınmazlar.

Öğretmenliğin bu olumsuz yönleri herkesin hemfikir olduğu bir şeydir. Dünyanın her yerindeki öğretmenler, bu zor bir iş olduğu için ayrılıyor ve kendilerini çok yorgun hissediyorlar.

Belki de soru ‘Robotlar öğretmenlerin yerini alacak mı?’ ama ‘Robotlar öğretmenlere nasıl yardımcı olabilir?’ Ofis çalışanları, e-postaları organize etmek ve yanıtlamak, toplantılar düzenlemek ve takvimleri güncellemek gibi şeyler yapmak için yazılımı kullanabilir. Öğretmenler, haftada 11 saatten fazla ev ödevi yapmak da dahil olmak üzere, öğretim dışı işler yaparak çok fazla zaman harcıyorlar. Robotlar, öğretmenlerin ödevleri işaretlemek ve rapor yazmak için harcadıkları zamanı azaltabilirse, öğretmenlerin insanların en iyi yaptığı iş kısımları için daha fazla zamanı ve enerjisi olur.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SAYIN MESLEKTAŞLARIM…

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.