" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“10 KASIM MATEM GÜNÜ DEĞİL”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
<strong>“10 KASIM MATEM GÜNÜ DEĞİL”</strong>
309 views
12 Kasım 2022 - 10:26
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Cumhuriyet Halk Partisi Samandağ İlçe Başkanı Avukat Turgay ABACI, 10 Kasım’ın Matem Günü olmadığına dikkat çekerek, ‘Atatürk’ü Anlamak, Bizlere Bıraktığı Cumhuriyet Değerlerini, İlke Ve Devrimlerini En Üst Seviyeye Çıkarma Günüdür’ dedi.

‘HALKIN İKTİDARINI kurana kadar Mustafa Kemal’in Askerleri olarak mücadelemizi hiçbir zaman bırakmayacağız’ diyen mesajında İlçe Başkanı Av. Abacı, “Başka bir benzeri olmayan kurtuluşu ve aydınlanmayı bize yaşatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü fiziken aramızdan ayrılışının 84. Yılında özlem, minnet ve saygıyla anıyoruz.

*Her 10 Kasım matem günü değil, Atatürk’ü anlamak, bizlere bıraktığı Cumhuriyet değerlerini, ilke  ve devrimlerini en üst seviyeye çıkarmak günüdür. Atatürk ilke ve devrimlerinin ve bizi biz yapan değerlerimizin sonuna kadar takipçisiyiz. O’nun açtığı yolda, münhasır medeniyet seviyesine ulaşıncaya, güzel ülkemizde yaratılan korku imparatorluğunu yıkana, HALKIN İKTİDARINI kurana kadar Mustafa Kemal’in Askerleri olarak mücadelemizi hiçbir zaman bırakmayacağız.

*Atatürkçü düşünceye göre “Yaşamda en gerçek yol gösterici bilim ve tekniktir. Atatürk’ün Benim manevî mirasım bilim ve akıldır sözü Atatürkçülüğün bu özelliğini bütün açıklığı ile vurgulamaktadır. 84 yıl sonra çözüm yine Atatürkçü Düşünce Sistemindedir.

*Bugün sarayın gündemi ile milletin gerçek gündemi arasındaki uçurumun her geçen gün büyüdüğünü görmekteyiz. Halkın gündemi iş, aş, ekmek mücadelesi iken sarayın gündemi saltanat ve şatafat maalesef.

*Ülkemizin bugün içinde bulunduğu şartlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini bir kat daha arttırmaktadır. Onun fikirleri ve eserleri bizler var oldukça daima yaşayacaktır. Dünya tarihi birçok devlet adamı yetiştirmiştir. Her biri yaşadıkları dönem ile tanınır ve anılırlar. Ancak bir tek devlet adamı vardır ki, adı, yaşadığı yüzyılı aşmış ve dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Türk Ulusu olarak böyle bir lidere sahip olmakla duyduğumuz onur, hiçbir şey ile kıyaslanamaz. Atatürk‘ün koyduğu ilkeler sayesinde bugün Türkiye‘nin çağdaş uygarlık seviyesinde olduğunu, bunu engellemeye çalışan iç ve dış mihraklara karşı mücadelenin de sürdürüleceğine inancımız tamdır. Ulu Önder‘in yaşamı boyunca verdiği mücadele birçok ülkenin bağımsızlık savaşına ışık tutmuştur. Bugün Atatürk‘ü özlemle ve minnetle anmakla beraber, ilkelerine her zamankinden daha sımsıkı sarılmalıyız.

*Bizler, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla yaşatmak zorundayız. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti‘ni ve Atatürk ilke ve devrimlerini ilelebet yaşatıp, Türkiye‘nin kalkınmasının yolunun, Atatürk‘ün düşünce ve ilkelerinden güç alınarak, O‘nun eserlerine, Cumhuriyet‘in bütün değer ve kurumlarına geçmişte olduğu gibi bugünde sahip çıkılmasından geçtiğin bilincinde olmalıyız.

*Bu duygu ve düşüncülerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa kemal Atatürk‘ü ülkemizin geleceği için yaptıklarını daha iyi anlıyor, özlüyor; dava arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle anıyoruz” sözlerine yer verdi.

Haber – Foto:  Eser Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.