" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU İLÇEMİZİ SARDI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU İLÇEMİZİ SARDI
775 views
01 Kasım 2022 - 11:30
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ’da da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Cuma günü başladı.programperçevesinde, çelenk sunumu, Şiir sunumu, Zeybek ve Modern dans gösterilerisergilenirken, Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resmi geçit töreniyle beraber program sona erdi.

Atatürk Anıtına sırasıyla Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenk koydu. Hükümet konağı önündeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Kaymakamlık Makamında tebrik kabülü gerçekleşirken, İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı OnurkanGülderen protokol ile bayramlaştı.

Kutlamalar, ilçemiz Kültür Merkezi’nde sahnelenen programla sürdü.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde; Cumhuriyet Ortaokulu tarafından hazırlanan kutlama programı ve Yüksel Acun Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Lisenin Bando Ekibi öncülüğündeki geçit töreni İlçe Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Sunumunu Cumhuriyet Ortaokulu Türkçe öğretmenleri Seher Döner ve Aytaç Sultanoğlu’nun yaptığı kutlamalar Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Murat Kütük yaptı.

Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programına geçildi. Öğrenciler tarafından şiirler okundu,  Zeybek ve Vals gösterisi sergilendi. Öğretmenler korosu tarafından seslendirilen türkülerin ardından ödül töreni düzenlendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı OnurkanGülderen tarafından takdim edildi.

Resim Dalında; Adem Nural ilkokulundan Ceylan Yılmaz 1.,Uzunbağ Fadıl Süt ilkokulundan Zeynep Süt2., Mühendis Suphi Güzey İlkokulundan Yusuf Sağlam 3. oldu.

Şiir Dalında; Mağaracık ortaokulundan Nurgül Gazel 1., Samandağ Atatürk Ortaokulundan Göksu Direybetoğulları 2., Azize Süleyman Yalçın Ortaokulundan Naz Uymaz 3, oldu.

Kompozisyon dalında Jan ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesinden Kader Gezgin 1., Özel Samandağ Yükseliş Kolejinden Nisan Çobancı 2., Zübeyde Hanım Mesleki ve teknik Anadolu Lisesinden Sevda Şimşek 3. Oldu.

Ödül töreninin ardından Yüksel acun Anadolu Lisesi Bando ekibi eşliğinde Geçit töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Samandağ Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ile akşam da sürdü. Bayraklar, meşaleler ve Atatürk resimleriyle, marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüş sırasında çocuklar ve gençlerin coşkusu görülmeye değerdi. Yürüyüş sırasında coşkulu kalabalık hep bir ağızdan çalan 10.yıl marşına eşlik etti. Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş, belirlenen güzergah üzerinden tekrar aynı alana dönülmesiyle son buldu.

Gün boyu süren törene, İlçe Kaymakam Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet OnurkanGülderen, Hatay Barosu Samandağ Temsilcisi Akın Akıncı, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Mevlüt Mercan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Karaçay Jandarma Karakol Komutanı Gökhan Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, İyi Parti İlçe Başkanı Elanur Habip, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı Hayrettin Arıkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Terziler Odası Başkanı Ali Doğru, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, Muharip Gaziler Derneği Samandağ Temsilcisi Akıl Paşa, şehit ve gazi yakınları, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri erkan, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber – Foto: Eser Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.