" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

FARKINDA OLMADAN HERKES YAPIYOR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
FARKINDA OLMADAN HERKES YAPIYOR
549 views
22 Eylül 2022 - 9:40
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

“Günümüzde evliliklerin neredeyse yarısı boşanmayla sonuçlanıyor. Büyük heyecanla yola çıkan çiftler, evlendikten sonra hayal kırıklığı yaşayabiliyor. Boşanmaların ardında ise bazı temel nedenler yatıyor. Aile Danışmanı – Evlilik ve İlişki Terapisti aynı zamanda Cinsel Terapi Uzmanı KOZA Alile Danışmanlık Merkezi kurucusu Selda FIRINCIOĞULLARI, evliliğin bitmesinin sebeplerini anlattı.

‘Hiç kimse mutsuz olmak için evlenmez’ diyen Fırıncıoğulları, “çok sevdiğiniz partnerinizle bir ömür huzurlu zamanlar geçirmek için evlenmiş olabilirsiniz. Ancak evliliklerde çiftlerin yaptığı bazı davranışlar mutlu giden evliliklerinin zarar görmesine sebep oluyor” dedi.

1.Derin Sessizlik Sendromu

Derin sessizlik sendromu artık eşler konuşmayı bırakmış, tartışmayı bırakmış en dip noktadır. Bu sorun boşanmayla biter. Örneğin  ( konuşmaya gerek yok aman hocam ne konuşacağım, süratini ekşiterek.) Kadın çocuklarıyla ya da kendiyle ilgileniyor. İlgileniyor. Erkek daha çok zamanını erkek arkadaşlarıyla dışarda geçiriyor.  Eşlerin arasında o bağ kopuyor ve derin bir sessizlik oluyor ortaya çıkıyor.

  1. Uzun süreli kırgınlık varsa!!

Hepimiz incinmişizdir. Çiftler arasında kırgınlıkların oluşmasındaki en en önemli etkenlerden biri öfke ile söylenen sözlerdir. Birçok konuda anlaşamamaktır.

Bir sene ayni evde hiç konuşmamak aynı evi paylaşıp hiç bir şekilde yan yana gelmemek, yokmuş gibi davranmak. Bu evliliği bitiriyor.

  1. Samimiyetsizlik Oluşması

Evlilik bir evi değil, hayatı paylaşmaktır. Eşlerinin birbirine değer vermesi bu paylaşımının gerçeğidir. Samimiyetlikte  ve dürüstlükten odun vermemek aile birliği açısından son derece önemlidir.

Örneğin: birlikte inanç içerikli ritüellerin paylaşımını bitirmek samimiyetsizlik bitiyor. Eşinle beraber mesela dini bir şey yapıyor, beraber paylaşmaması yani birlikte hayır yapmaması samimiyetsizliktir.

  1. Dedikodu birerse evlilik biter

Kari koca arasında dedikodu biterse örneğin:

-Hasan bir şey söyleyecem, ‘Nuran ne yapmış biliyor musun? Gibi

– Nur, biliyor musun ya, Arif abiler var ya bu adamda hiç akil yok. Ben söyliyim çekirdek kadar aklı yok gibi konuşmalar; çiftler arasında müthiş bir bağ oluşturuyor. Çiftlerde bu yoksa evlilik bitiyor.

  1. Evlilikte özlem duygusu yoksa!

İlişkilerde kişisel alan ve yalnız zaman geçirmek önemlidir. Ancak yalnız vakit geçirmenin en iyi yani sonunda sevdiğiniz kişiye kavuşmaktır. Eğer siz yalnız yada eşinizle uzakta geçirdiğiniz zamanı daha çok seviyor bu zaman diliminde onu özlemiyorsanız ilişki bitmek üzere denilebilir.

Onun yokluğunda yoksunluk hissetmiyorsan, onun yokluğunda üzülmüyorsan,  özlem hissetmiyorsa

Örneğin; hocam, adam bir ay gitti, kafamı dinledim.  Adam eşine iki ay ailesine gitsin, kafamı dinleyeyim. Gün içerisinde birbirlerine konuşma ihtiyacı hissetmiyorlarsa bu evlilik biter.

  1. Kendin gibi davranmıyorsa!

Kendin gibi olmamak ne demek, “Aslında yapmak istediğin şeyi değil, yapman gerektiğin şeyi sırf başkalarının onayı için yapmaya kendini mecbur hissetmendir. Bu neden sakıncalıdır? Çünkü kendi olmayan kişi için sosyal erişimler giderek bir keyif alanı olmakta çıkar ve bir tehdit alanı haline dönüşür. “

Örneğin: Eşine karşı kendin gibi olmamak, başkası gibi davranmak, taviz vermek mesela esine iyi görünmek için başka karaktere bürünüyor, makyajsız duramamak, bazı şeyleri göstermelik yapmak, numaradan yapmak karaktersizlik evliliği bitiriyor. Kadın ve erkek için kendin olamıyorsanız ilişkiler biter.

  1. evlilikte umutsuzluk varsa!

Günümüzde bu olay, ilişkilerin bitmesinin en temel sebebidir. Karşıdaki insanda tüm hevesini alırsın, yeni bir şey de beklemesin ondan. Zamanı geri alıp flört dönemine geri getirmek ve ilişkiyi basa almak istersin ama bu mümkün değildir zaten.

Bu adam, adam olmaz bu kadından eş olmaz, sorunları nasıl çözeceğiz bilmiyorum gibi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.